Spiderman PEZ – Figurer og variasjoner

Spiderman har vært et fast innslag i populærkulturen i mange år. I 1962 den første tegneserien hvor Spiderman ble vist for første gang. Det var i bladet «Amazing fantasy #15.

Som PEZ figur har også spiderman vært populær, og har blitt gitt ut flere ganger gjennom årenes løp. Under vises de forskjellige spiderman utgivelsene, og noen variasjoner av figuren.

1978 – Spiderman A

Spiderman A ble gitt ut for første gang i 1978. FIguren har blitt git ut både i cellofan og på kort. Den finnes både med gul og rød stem. Versjonen med gul stem er vanskelig å finne.

Spiderman A variasjoner

Det finnes i hovedsak to variasjoner av Spiderman A. Disse er enkle å skille fra hverandre, da den mest vanlige utgaven har det støpte edderkoppnettet rundt hele hodet på figuren, mens den uvanlige versjonen ikke har edderkoppnettet på baksiden av hodet.

Variasjonen uten nett på baksiden av hodet er også støpt i en litt mørkere rødfarge enn den vanlige versjonen.

Den vanlige utgaven er vist til venstre, den litt mer uvanlige utgaven til høyre.

En annen forskjell mellom variasjonene er at den uvanlige utgaven normalt sett ikke har hvitmalte øyne, mens den vanlige versjonen som regel har det.

 

1991 – Spiderman B

I 1991 kom en nyutgivelse av spidermanfiguren. Figuren hadde nå fått et nytt design og ny støpeform.

  

 

Spiderman B variasjoner

Spiderman B har en fargevariasjon på stem’en. Den røde stem’en er den mest vanlige, mens den gule er noe vanskeligere å finne.

    

 

2000 – Spiderman C

I år 2000 kom den tredje utgivelsen av Spiderman. Denne gangen ble det gitt ut både en utgave med blå stem og en utgave med rød stem. Begge er like vanlige.

 

2009 – Spiderman D

Spiderman D finnes bare i denne ene utgaven.

  

 

2012 – Spiderman E

I 2012 kom den seneste utgivelsen av Spiderman. Vi har ikke sett noen ny utgave av spiderman siden den gang. Den ble gitt ut med både rød og blå stem, men denne gangen var hodet erstattet med en såkalt «Torso» av Spiderman, altså hele overkroppen istedenfor bare et hode.

Godt nyttår!

Ønsker alle lesere av PezNorge et godt nytt år!

Det har vært et spennende år fylt med PEZ og morsomme opplevelser!

PezNorge.com har i løpet av året hatt lesere fra over 30 forskjellige  land! Det er utrolig gøy!

Jeg vil fortsette i 2018 med å lage PEZ-relatert innhold både her på siden og på PezNorges YouTube kanal!

Følg PezNorge på YouTube!

 

Håper dere alle besøker sidene i 2018 også!

 

 

 

PEZ utgivelser i Desember

Desember måned har vært en god måned for PEZ-samlere i Norge. Hele fire nye sett har funnet veien til butikkene denne måneden. Vi har fortsatt et sett til gode som egentlig skulle ha kommet i november desember, men som vi mest sannsynlig ikke vil se før på nyåret.

Disse settene har havnet i butikkene i løpet av Desember:

Justice League

My little Pony

DC Super Hero Girls

Emojis

 

Kommer sannsynligvis tidlig i 2018 – Yokai Watch

PEZ utgivelser i Norge – 2018

Vi nærmer oss et nytt år, og det vil forhåpentligvis føre med seg mange nye PEZ sett i butikkene. Under er det kommende årets planlagte utgivelser i Norge.

I 2018 vil vi få hele 10 forskjellige sett i butikkene i løpet av året, noe som er mer enn hva vi har vært vant med tidligere her til lands. Det er foreløpig dessverre dårlig med bilder av de nye settene, så det blir spennende å se etterhvert som bilder av det nye dukker opp.

Siden disse datoene er når settene blir sendt ut til grossistene så vil vi normalt ikke se settene i butikken før ca 2-3 måneder senere enn det som står i planen under.

Januar – Trolls

I 2018 vil trolls settet bli gitt ut på nytt. Slik så settet ut ved første utgivelsen. I 2018 kan vi håpe på følgende endringer:

  • Ny utgave av Branch, med lilla hår istedenfor blått
  • Ny figur i settet. DJ Suki

Branch – Gammel utgave med blått hår. Ny utgave med lilla hår

Mulig ny figur i settet – DJ Suki

Det er ukjent om vi her i Norge vil få de nye krystallkulene med Trolls trykk.

Februar – Shimmer & Shine and Blaze

April – Jurassic World

Dette blir et sett mange gleder seg til. Dinosaurer fra Jurrasic World.

Mai – Minions summer edition

Usikkert om dette settet vil få noen endringer. Antall figurer og utseende er per i dag ukjent.

Juni – Peppa Gris

Et kjent fjes for mange småbarnsforeldre. I juni vil det komme et eget sett figurer fra Peppa Gris Barne-TV serien. Det er ukjent hvor mange figurer det vil komme i settet.

Juli – PJ Masks

Et nytt tegnefilmsett kommer i juli. PJ Masks. Det er ukjent hvor mange figurer det blir i settet.

August – Shopkins

Settet vil bestå av tre figurer. Eple, Jordbær og Cookie.

September – Paw Patrol

Paw patrol settet har blitt utgitt tidligere. Kanskje vi i 2018 får med den nye figuren i settet, brannhunden Marshall, som til nå kun har blitt gitt ut i USA.

Oktober – Miraculous

Dette settet er basert på en fransk tegnefilm. Det er ukjent hvilke figurer settet består av.

November – Dragons

Et sett basert på filmserien «How to train your dragon». Det er ukjent hvor mange figurer det kommer i settet.

Swedish PEZ Gathering 2017 – 10 års jubileum

Den 18 november var det duket for det svenske PEZ samlertreffet SPG. 2017 er det tiende året på rad at treffet har blitt arrangert. Treffet arrangeres i Stockholm, Sverige. SPG arrangeres av to dedikerte og dyktige pezheads, Patrik og Anders. Årets treff var en kjempesuksess, og Patrick og Anders skal ha en stor takk for å ha arrangert et så flott samlertreff 10 år på rad.

Treffet ble arrangert på lørdag den 18, men allerede på fredag begynte mange av deltagerne å ankomme Stockholm. Mange av samlerne møttes allerede på fredagskvelden. Det gav samlerne mulighet til å treffes og bli litt bedre kjent. Det er alltid hyggelig å treffe PEZ-venner som man til vanlig bare prater med på internett.

Det store spørsmålet før treffet var om det kom til å bli en egen PEZ-figur for treffet, siden PEZ selskapet egentlig ikke lager noen figurer for treff i 2017. Heldigvis hadde PEZ-selskapet forståelse for at det var en spesiell anledning, og valgte (etter mye mas fra arrangørene) å hjelpe SPG med å lage en egen figur for 10 års jubileet.

SPG-2017 offisielle PEZ-figur

FinnPEZ brødrene var på plass som alltid. Sammen med resten av den finske delegasjonen hadde de med seg massevis av flotte PEZ å selge.

SPG PEZ-quizen er alltid et høydepunkt i løpet av dagen, og det er alltid stor konkurranse mellom Sverige, Finland og Norge om seieren. Årets vinner ble Wolfgang (Momo), og han var også så heldig at han vant førstepremien i bingoen også!

Dette var virkelig årets beste dag. En dag fylt med PEZ og gode venner. Etter treffet tok folk en liten pause før noen av samlerne møttes igjen på kvelden. Vi dro til et lokalt bryggeri/restaurant for å spise middag og fortsette feiringen av SPG’s 10 års jubileum.

Årets SPG treff hadde ca 45 deltagere i alle aldre. Et flott treff med gode PEZ venner.