Månedlige arkiver: juni 2017

SPG – Swedish PEZ Gathering

SPG – Swedish PEZ Gathering

SPG ble arrangert for første gang i 2008. Det skjedde i Stockholm i Sverige. Siden den gang har treffet blitt arrangert hvert år, og nå i 2017 har treffet 10-års jubileum. Under vises figurene som ble laget spesielt i anledning SPG-treffene.

I gjennom årene er det i alle fall 5-6 av de norske samlerne som har deltatt på SPG. Det er et treff jeg anbefaler alle norske samlere å delta på.

2008                                                                

         

 • Figuren fra 2008 ble laget i 48 eksemplarer. Den var også verdens første convention figur til å blir laget på kort (MOC) fra PEZ fabrikken. Før dette var alle convention figurer levert løst.
 • Det ble også laget en protoype versjon som hadde en hvit puck. Den finnes det bare 1 stk. av i hele verden.

2009

 • Figuren fra 2009 ble laget i 48 eksemplarer

2010

  

 • I 2010 hadde SPG hele fire forskjellige figurer for treffet. Hver av de fire typene ble laget i 16 eksemplarer. Totalt 64 stk.

2011

 • I 2011 hadde SPG tre forskjellige figurer. Hver av de tre fargene ble laget i 20 eksemplarer. Totalt 60 stk.

2012                                                                            2013

        

 • Figuren fra 2012 ble laget i 69 eksemplarer
 • Figuren fra 2013 er en custom figur. Det vil si at den ikke ble laget av PEZ, men at arrangøren har brukt en eksisterende superman figur og lagt på et klistremerke for å lage en figur for treffet. Denne ble laget i 40 eksemplarer.

2014                          2015

        

 • Figuren fra 2014 ble laget i 98 eksemplarer. Denne ble raskt populær blant samlere i hele verden. 2014 var det siste året det var mulig å bestille helt egne utformede figurer til PEZ-treff. Siden den gang Har PEZ selskapet valgt 1 bestemt figur som de forskjellige treffene kan tilpasse kroppen på slik de ønsker.
 • I 2015 ble det også laget custom figurer til SPG treffet. Disse ble ikke laget av PEZ selskapet men av arrangøren.

2016

 • Figuren fra 2016 viser den nye standardfiguren for PEZ-treff. Hodet er likt for alle treffene, men kroppen kan tilpasses.
 • Det ble laget 200 stk. figurer til dette treffet. Alle løse, ingen på kort.

PEZ-Treff og samlinger

Siden vi er midt i sesongen for PEZ-treff rundt omkring i verden så tenkte jeg å skrive litt om det. De fleste PEZ-treffene har historisk sett foregått i USA og nedover i Europa, men de siste 10 årene har vi fått noen treff som er litt nærmere oss i nord også.

Det å møte andre samlere som er like engasjert og nerdete om PEZ er utrolig morsomt. Det å bruke en hel dag eller helg bare på å se på/snakke om/kjøpe PEZ er noe alle samlere bør oppleve. Noe av det gjeveste på disse treffene er at PEZ selskapet ofte lager spesielle «Convention-PEZ» for de forskjellige treffene rundt omkring i verden. Disse blir laget i veldig begrenset antall, og er veldig populære blant samlere. Disse figurene har ofte logoen og årstallet for det aktuelle treffet trykket på figuren.

Jeg begynner med vårt eget treff her i Norge.

Det første norske PEZ samlertreffet ble arrangert i Haugesund i juli 2016. Det ble arrangert av familien Sirnes. Det var et utrolig morsomt arrangement som vi håper å klare å gjenta i årene fremover.

2015                                       2016

      

 • PezofNorway figurene ble laget i to forskjellige versjoner. Versjonen med blå stem ble gitt ut i 2015 som en del av promoteringen av treffet som skulle foregå i 2016. Utgaven med rød stem ble gitt ut som en del av goodiebag’en man fikk utdelt som deltager på treffet i 2016. Begge figurene er custom figurer.

2016

      

 • Den offisielle figuren for det norske PEZ-Treffet.
 • En samler fra Europa lagde også en egen mini-pez til deltagerne på treffet.

 

Minions – 2017

I juni 2017 begynte den nyeste utgivelsen av Minions settet å dukke opp i norske butikker. Figurene blir gitt ut i forbindelse med lanseringen av den nyeste Despicable me tegnefilmen som karakterene er hentet fra.

 

I 2015 kom den første utgivelsen av dette settet, men da bare med to forskjellige minions, «Dave» og «Stuart» i tillegg til Agnes. Nytt av året er at det har blitt lagt til en tredje minion «Jerry» i settet.

2015 utgivelse                                                     2017 utgivelse

    

Det vil i tillegg bli gitt ut et gavesett hvor en femte figur i settet vil bli lagt til. Gru, som er hovedfiguren i filmserien. Settet vil også inneholde mini versjoner av «Stuart» og «Jerry». Slike gavesett blir sjelden gitt ut i Norge, så jeg tviler på at vi kommer til å se disse i norske butikker.

 

 

Karlchen – 2017

I juni 2017 dukket det opp en ny promo PEZ-figur. Denne gangen var det den tyske butikkjeden Karls som hadde laget en PEZ-figur av sin maskot Karlchen. Denne figuren er kun utgitt i Tyskland, i nettbutikken til til Karls.

Prisen på denne ligger på ca. 4 euro, med en fraktpris til Norge på rundt 17 euro. Figuren finner du her: http://www.karls-shop.de/pez-spender-karlchen.html

På grunn av veldig dyr frakt til USA så er det ikke sikkert at denne figuren havner i så mange amerikanske samlinger. Karls er en slags nettbutikkversjon av bondens marked, så selve figurene kommer i en eske pakket full med høy 🙂